De batterij van een smartphone loopt leeg als de smartphone gebruikt wordt. Hoe meer de smartphone gebruikt wordt, hoe sneller de batterij leeg raakt. Zelfs als de smartphone niet gebruikt wordt maar wel aanstaat wordt er energie verbruikt. Bepaalde functionaliteiten van de smartphone verbruiken meer dan andere functionaliteiten.

Verbruik

De belangrijkste factor voor het leeg raken van de batterij is het gebruik van de smartphone. Als de smartphone veel gebruikt wordt loopt de batterij sneller leeg. Het bekijken van sociale media, internetten, bellen, video’s bekijken verbruiken allen meer energie. Dat is ook logisch aangezien het display het meest verbruikt. Hoe langer het toestel gebruikt wordt, hoe langer het display aan is.

Temperatuur

Bij een hoge of erg lage temperatuur loopt de smartphone batterij sneller leeg. Om dit te voorkomen is het verstandig om de smartphone niet in de zon te laten liggen tijdens een warme dag. Bedek de smartphone als het warm is door wat anders zoals een handdoek, tas of iets anders waardoor de smartphone koel blijft. Tijdens koude dagen is het verstandig om de smartphone bedekt te bewaren.

Voorkomen

Om te voorkomen dat de batterij snel leegloopt wordt het aangeraden om het gebruik van de smartphone te verminderen. Bekijk sociale media profielen op de tablet of laptop en niet op de smartphone. Hetzelfde geldt voor video’s op het internet. Als je deze video’s en profielen op een laptop of pc bekijkt dan verbruikt de smartphone geen energie. Als je het toch op de smartphone bekijkt dan is het verstandig om de telefoon aan de lader te leggen.

Bron: www.prepaidtelefoon.com